luni, 15 octombrie 2018

Sfantul Nectarie - al doilea goblen

Cu ceva timp in urma va aratam goblenul cu Sfantul Nectarie, intr-o faza aproape finala. Mai trebuia inramat. Dupa ce l-am inramat, l-am dus la biserica, la sfintit.
Parintelui i s-a parut un Sfant Nectarie tare frumos si mi-a dat sarcina sa fac unul si pentru a-l dona bisericii, ceea ce n-am putut refuza. Parintele l-a vrut un pic mai scund, insa.
I-am refacut schema si i-am mai intarit un pic culorile si ar fi iesit perfect, daca la inramat doamna care mi l-a masurat ar fi inteles sa respecte dimensiunile paspartu-ului si sus, nu doar pe laterale. Na, ce pretentii am si eu, sa mi se faca un lucru ca lumea, daca tot dau banii pe el! 
Iata ce a iesit:
Este foarte greu sa fotografiezi un goblen inramat, dar cat de cat am reusit sa prind in prima poza diferenta dintre cele doua goblenuri. Sper sa ii placa parintelui ce-a iesit.

L.E.: Parintelui i-a placut foarte mult. Eu m-am simtit foarte impacata, caci am donat goblenul de sufletul mamei mele abia plecate la Domnul, pentru ca ea m-a invatat sa fac lucru de mana si sigur i-ar fi placut, daca ar mai fi apucat sa-l vada.

7 comentarii:

Laura spunea...

Au iesit foarte bine!

Fiica mea e nascuta pe 9 noiembrie, de ziua Sfantului Nectarie. Voi cauta si eu o iconita.

cristina spunea...

Laura, sa-ti traiasca sanatoasa fetita! Sfantul Nectarie e de foarte mare ajutor.

ghemulet spunea...

Mie goblenulurile mi se par o munca infinita...
Te felicit cu inima pentru atata rabdare...
A iesit minunat!

martamag spunea...

Sînt și eu în căutarea unui meșter care să-mi înrămeze niște goblenuri.

Poate ai niște îndoieli, dar arată foarte frumos. Felicitări!

cristina spunea...

Ghemulet, multumesc. Sa stii ca este munca multa, dar daca iti place, e tare linistitoare.

Marta, eu l-am dat la inramat la un supermarket din asta care are si raion de inramari tablouri. Indoielile si supararea sunt pentru ca parintele a vrut ca acest goblen sa fie mai scund, iar acel paspartu ar fi putut sa resolve un pic din aceasta problema, dar ... n-a fost sa fie.

Valentina spunea...

Mie imi par foarte reusite amandoua goblenurile! Ai schimbat cumva culorile la al doilea, mi se pare putin diferit de primul.

Pacat ca cei ce le-au inramat nu au respectat indicatiile tale.

cristina spunea...

Da, am facut putin mai intense culorile la al doilea.
I l-am dat parintelui si i-a placut chiar si asa, inramat gresit. M-am bucurat.