Etapele procesului:
1. am curățat iar 3 kg de vișine, locul crimei fiind marcat evident în poza de mai jos :)
2. am adăugat 500 g apă și am pus la fiert:
3. după ce s-au fiert, le-am strecurat. Aici e de menționat că dacă vreți să strecurați prin tifon, trebuie să aveți mare grijă cum îl strângeți, că poate să iasă pe undeva și vă stropește toată bucătăria.
Dacă strecurați printr-o sită fină, puneți ceea ce rămâne într-o altă sită și mai lăsați să se scurgă, căci ”reziduul” mai conține ceva lichid. Iată ce rămâne:
4. peste sucul strecurat am pus 2 kg de zahăr și am pus la fiert pe foc mic, pentru că se ridică spumă și trebuie s-o strângem cu spumiera. Când nu se mai formează această spumă, se dă focul un pic mai mare și se mai fierbe până când se leagă siropul.
Dacă strecurați printr-o sită fină, puneți ceea ce rămâne într-o altă sită și mai lăsați să se scurgă, căci ”reziduul” mai conține ceva lichid. Iată ce rămâne:
4. peste sucul strecurat am pus 2 kg de zahăr și am pus la fiert pe foc mic, pentru că se ridică spumă și trebuie s-o strângem cu spumiera. Când nu se mai formează această spumă, se dă focul un pic mai mare și se mai fierbe până când se leagă siropul.
5. După ce s-a legat, l-am turnat fierbinte în sticle și apoi l-am înfofolit în pături. Cât sirop a ieșit? Atâta:
Un comentariu:
Spuma care se formeaza nu trebuie indepartata pentru ca e tot sirop. Trebuie un vas mai inalt ca sa nu se reverse spuma peste "bord" si focul mai mic spre potrivit.In timp ce sirpul fierbe, spuma incepe sa se "topeasca " si la sfirsit de tot cind trebuie sa-l torni in sticle adunni cel mult o lingura de spuma care sta spre marginea oalei.
Trimiteți un comentariu