- vişine conservate pentru prăjituri : la 3 kg de vişine (cântărite înainte de a li se scoate sâmburii) se adaugă 1 kg de zahăr şi 10 aspirine pisate. Ca un sfat util pentru cele care nu au prea scos sâmburi de fructe: vișina de strânge un pic între degete, până când se simte de parcă sâmburele ar fi ”luat aer”, unul din degete fiind ținut pe locul unde a fost codița, iar celălalt în partea opusă. Mai apoi, se presează ușor fructul, în așa fel încât sâmburele să iasă pe la locul codiței.
Se amestecă totul, se lasă până a doua zi (pe căldura asta e mai bine să se lase la frigider), se mai amestecă din când în când şi când s-a topit tot zahărul, se pun în borcane închise cât mai bine.
Foto cu ele puse deja în borcane o să pun mai târziu, căci nu mi s-a topit încă zahărul.
Update: iată și rezultatul final al celor 3 kg de vișine puse la conservat:
Așadar, ies 4 borcane de 400 g, unul de 800 și o sticlă de 1 l. Eu cred ca ajung :)
Se amestecă totul, se lasă până a doua zi (pe căldura asta e mai bine să se lase la frigider), se mai amestecă din când în când şi când s-a topit tot zahărul, se pun în borcane închise cât mai bine.
Update: iată și rezultatul final al celor 3 kg de vișine puse la conservat:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu