marți, 19 iunie 2012

Lipsa de evolutie

Pe la mijlocul lui martie am pus in pamant niste seminte, ca sa-mi fac rasaduri. Pe la inceputul lui aprilie va aratam aici cam in ce stadiu se aflau rasadurile.
Acum, dupa 3 luni de la insamantare, rasadurile mele se afla in acelasi stadiu. Am facut pozele ca sa se vada si data pe ele, sa nu para ca exagerez. Iata dovezile non-evolutiei:


 Sa nu-mi spuneti ca trebuia sa le repic, pentru ca repicarea se face cand au macar doua frunze, ori pana acum n-au avut. M-am si speriat cand le-au aparut frunzele.
 Aici nici nu mai tin minte ce-am semanat. Ghiveciul era gol cand l-am scos afara si in timp am tot aruncat in el diverse licori, la misto. Au iesit trei alieni, astia din imagine, care stagneaza si ei de vreo luna. De doua zile unul a luat-o la picior si incepe sa se contureze in ceva, dar nu stiu in ce.
Iar asta e un butuc de vita de vie cumparat. A facut o frunza si pe urma gata, stagnare.

Pe scurt, plantele astea nici nu cresc, dar nici nu mor. Daca ar fi fost de vina solul, pana acum ar fi trebuit sa moara de inanitie. Ce sa cred, ca asa trebuie sa faca, sau pe aici pe la mine e vreo zona crepusculara, ceva, iar plantele astea au primit informatia ca nu  mai e cazul sa se chinuie sa creasca, pentru ca maiasii au zis ca gata?
Rad eu, rad, dar parca nu e rasul meu ...

10 comentarii:

simf spunea...

stii ca si eu spuneam ca-s ca de plastic, nimic nu s-a schimbat de o luna si jumatate. iar eu le-am si fertilizat cu macerate, le-am udat. clar undeva gresim amandoua, dar unde oare?

cristina spunea...

pai eu fac la fel de 2 ani incoace. pana acum n-am patit asa ceva.
macerate am pus si eu la rosii, au inceput sa-si dea drumul, am deja 2puchinoase mici si verzi.
la astea din ghivece nu stiu ce as putea sa le mai fac, iar semintelor puse direct afara nici atata. apropo, castravetii de la tine is tot sub pamant, daca or mai fi.

vic spunea...

stai sa vezi: eu anul trecut am luat un liliac, cu floare in mot. a inflorit dar anul asta ioc. cineva mi-a zis ca-i trebuiesc 3 ani pina infloreste la noul domiciliu.

daca si la tine e la fel :-))

cristina spunea...

vic, ar fi tare, sa am ardei si vinete care infloresc sau fac rod la trei ani! :)))) ar fi o minune a lumii si ar veni lumea sa vada si as pune bilet la intrare si m-as imbogati :))))

simf spunea...

mie mi-au iesit castravetii, sunt o jungla insirata pe jos ca inca n-au araci. si cei pusi in ghivece, ba si cei pusi direct in pamant, in gradina.

Vasi Dubreu spunea...

Fetita, eu zic sa ii scoti din vasul acela si sa ii plantezi in gradina sau in vase mai mari, gen galeti vechi, in pamant bunisor si sa ii uzi bine zilnic si ai sa vezi cum isi dau drumul la crestere. Pune-i in soare, la caldura.
pup!

cristina spunea...

simona, inseamna ca eu sunt de vina. m-au vazut deprimata si n-au mai avut chef de mine.

vasi, am facut asa cu o serie. i-am pus in gradina cand aveau 2 frunzulite, dar s-au topit pur si simplu. o sa incerc in vase mari, chiar sunt curioasa daca acolo or sa vrea.

irenadaiana spunea...

eu zic sa pui altii:) e cel mai sigur. Liliac am si eu unul de la Sis si n-a facut decat frunze. Mai am vreo doi care au implinit deja trei ani si tot fara flori dar sunt niste tufisuri dementiale. or fi de vina fazele lunii? Vasi , tu ce zici?

Anonim spunea...

si eu am patit la fel cu foarte multe plante, tind sa cred ca este ceva cu vremea, cand frig cand caldura mare, parca parca cu ploile de la sfarsitul lui mai si-au dat drumul unele dintre plante.

Gradinahobby spunea...

Mai,mai,nu am mai ras asa de nu stiu cand,iar comentariile tale au pus capac ,esti haioasa rau ,poate de aia nu au vrut sa creasca.
Multe enigme avem de descifrat.
Anul trecut am facut si eu rasaduri in ghivece,ladite,pahare,au crescut ceva ,dar destul de anemic,unele nu au iesit/crescut deloc,am facut si o rasadnita mai mult cu mirodenii si cateva legume,complect diferit ,au crescut superb.
Anul asta am facut rasadnita ,una cu rosii,alta cu ardei ,o frumusete,mirodeniile le-am pus pe ici pe colo ,dar nu au iesit /crescut asa bine cum au fost anul trecut in rasadnita.
La primavara vreau sa fac o rasadnita mai mare in care sa imi incapa toate si din rasadnita le-am plantat direct in gradina,nu le-am mai repicat.
Succes in tot ceea ce faci!