duminică, 3 februarie 2013

Despre fire

Asta este o postare pentru lucrul de mana.
Mai intai am de spus ceva pentru cele care cos goblen.
Fetelor, daca nu vreti sa comandati mouline-ul Anchor online si vreti sa-l cautati prin magazine, sa nu va luati dupa cei de pe site-ul Coats Romania. Merceriile date acolo nu sunt adevarate. Eu nu am gasit decat la merceria Steluta de langa biserica Baratiei din centru. Am fost si la Magazinul Victoriei, si la standul din Carrefour ... nu au.

Apoi o sa le arat ceva fetelor care croseteaza.
Exista un blog http://sewritzytitzy.blogspot.ro/. Dawn, fata care-l scrie, croseteaza cu atat de mult bun gust incat mi-a facut o pofta nebuna de crosetat .... tadaaaam ..... sa nu dati cu pietreee ...... MILEURI! Ei bine, da, mileuri. Daca o sa va plimbati pe la ea prin blog o sa vedeti. Acestea fiind zise, m-am decis sa-mi caut si eu niste bumbac colorat pentru mileuri, dar online n-am gasit mare lucru. Nici pe la merceriile de la Obor, nici la cea din Carrefour. Abia la Magazinul Victoria am gasit ceva ce s-ar potrivi, cat de cat:

Nu m-am indurat sa iau decat aceste doua gheme, caci nu-s chiar ieftine (6 lei, 50 g/300 m) si daca nu ies frumos mileurile? Abia astept sa incep, dar azi e sarbatoare, maine e duminica, luni, miercuri si vineri ajung seara tarziu, asa ca abia marti daca o sa pot sa incerc ceva. Pana atunci incerc sa gasesc pe net mileuri care sa-mi placa. In cautari, am dat peste un blog dragut foc (via http://mirincondecrochet.wordpress.com/): http://www.vjazali.ru/. Aici am gasit cateva modele superbe, din care o sa va arat ce am selectat si o sa va rog sa-mi spuneti parerea voastra - pe care sa-l fac din portocaliul acela? E de ajuns sa-mi spuneti numarul pozei:
Poza 1:
 Poza 2:
  Poza 3:
  Poza 4:
  Poza 5:
  Poza 6:
  Poza 7:
  Poza 8:
  Poza 9:
  Poza 10:
  Poza 11:
 Asadar, care v-ar placea voua mai mult si mai mult, daca v-ar placea mileurile? :))

10 comentarii:

Mihaela Dămăceanu spunea...

Frumoase toate, dar cel mai mult îmi plac 1, 6 şi 9. Acum, e drept că 6 era deja portocaliu, lucru care m-a ajutat să îl aleg, însă îmi place şi modelul.

ghemulet spunea...

Nu crosetez decat lucruri foarte foarte simple insa firele flavia nu sunt bune pentru mileuri?Suntpe o gama foarte larga de culori si este cam 7-8 lei o bobina dar are muuulta ata pe ghem zic eu...

cristina spunea...

mihaela, pe 6 il fac portocaliu, o sa va arat in curand.

ghemulet, flavia e un fir prea gros pentru mileuri. pana si asta pe care l-am luat e prea gros, dar mai subtire n-am gasit. o sa ajung la macrame.

vic spunea...

nu am fir de din astea in casa, dar acum ca le-ai aratat tu, mi se par foarte frumoase si delicate.
fa de din toate cite unul :-))

cristina spunea...

vic, nu zice vorba, ca nu se stie cum ma pocneste pasiunea :))))

Dawn spunea...

I love the doilies that you are going to choose from --- especially #2 and #5. Anything with the pineapple design is my favorite! Have fun -- your thread choice looks beautiful!

cristina spunea...

Dawn, in the beginning i liked the thread too, but when i get to work on the doily, the thread doesnt't hold itself well, it's rather soft somehow, too soft. maybe after blocking and starching my work will look good.

Carmen spunea...

e o nedreptate ca putem sa votam doar unu!
Sa mai spun iara cat te invidiez pentru talent? Deja par o placa stricata :))

cristina spunea...

carmen, poti vota cate vrei, nu doar unul.
stiu ca ai zis ca vrei sa faci schimb cu mine. eu spun doar ca lucrul de mana pentru mine e terapie si daca fac ceva ca sa ma fac "bine" si acel ceva mai iese si purtabil, atunci cu atat mai bine. imi cere organismul sa fac chestii din astea, altfel as avea prea mult timp in care sa ma gandesc la tampenii, sau m-as reapuca de fumat :))

Anonim spunea...

Foarte frumoase, dar cel mai mult imi place in aceasta ordine: 1,3,5 si 9. :)