marți, 12 noiembrie 2013

Oare o sa reusesc?

O mamica, vazand ca stiu sa crosetez, m-a rugat sa incerc sa ii fac fetitei ei o bluzita dupa un model care ii va ramane mic in scurt timp.
Bluzita e crosetata dintr-un fir foarte delicat, ce are in el un alt fir de matase, asa ca bluzita pare (si este) foarte eleganta, cu un luciu discret si gingas.
In merceriile noastre (destul de putine la numar) nu prea gasesti asa fir nobil, asa ca am incercat sa reproduc bluzita din ceea ce am gasit:
 
Desi nu se vede prea bine in poze, firul are in el un fir, zic ei metalic, cu o stralucire de curcubeu. Poate ca daca faceti clic pe poza urmatoare, o sa va dati seama mai bine:
 

Am incercat, atat cat m-am priceput, sa reproduc si modelul, cat mai aproape de realitate:
 
Credeti ca o sa reusesc sa le multumesc, pe mamica si mai ales pe fetita? Eu am emotii, sincer.

9 comentarii:

Vasi Dubreu spunea...

Problema era daca as fi fost eu rugata, deoarece crosetez ca si cum as avea mana in ghips, dar tu, care ai talent cu caru...iti mai faci griji? Eu nu.
Spor la treaba si pupici!

Dani P. spunea...

Eu nu vad vreo diferenta. E perfect !

Ella spunea...

O sa reusesti cu siguranta! Spor la lucru!

Catrinel spunea...

Sigur vei reusi.
Cum se lucreaza cu Alize? Adica... e fain de lucrat cu el? Voiam si eu sa comand fir dintr-acesta si nu am mai lucrat cu el.

cristina spunea...

Vasi, Dani, Ella, multumesc.
Catrinel, firul asta de Alize, care e un fel de PNA, nu e pufos, e foarte subtire, dar se croseteaza binisor. E sintetic 100%, insa. Mai exista si Alize cu ceva natural prin el, mohair pufos, poate si bumbac ... Alea nu stiu cum se lucreaza. Poti comanda, caci nu e chiar de lepadat.

Carmen spunea...

Esti fantastica!

cristina spunea...

carmen, multumesc.

mihaela spunea...

Buna cum se numeste modelul crosetat sau poate ai o schema de cum se face. multumesc

cristina spunea...

Mihaela, din pacate n-am o schema, caci am incercat sa copiez modelul bluzei originale si sincera sa fiu nici nu mai stiu cum am facut atunci :(